Rownanie plaszyczny, prosba o skontrolowanie zadania.
aa: Wyznacz rownanie plaszczyzny:
a)
rownoległej do plaszczyzny x −2y + z − 2 =0 , przechodzacej przez punkt (1,−2,3)
b)
równoległej do płaszczyzny 2x − 3y + z −6 =0, przechodzącej przez punkt (2,−5,1)
w a) wyszło mi :
x −2y + z −8 = 0
w b)
2x −3y + z −20 = 0
Prosze o sprawdzenie czy ok, gdyz moje wyniki nie zgadzaja sie z odpowiedziami.
wedlug odpowiedzi w pierwszym rownaniu zamiast −8 jest −4 a w drugim zamiast −20 jest −26.
Pozdrawiam!
12 sty 21:16
aa: spojrzy ktos?
12 sty 21:29
aaa: odswiezam
12 sty 22:06
aaa: spojrzy ktos? No proszę, ładnie
12 sty 23:16
pigor: nie wiem skąd masz te odpowiedzi, ale to ty masz dobrze . ...

co możesz sobie sprawdzić podstawiając dane punkty do
równań płaszczyzn w odpowiedziach − nie spełniają ich i tyle .
13 sty 00:38