pochodna
asdek: Za pomocą którego wzoru obliczyć całkę tej liczby: ex+2?
12 sty 21:12
Haj: ex+2=ex*e2 wiec e2 mozesz wyciagnac przed calke
12 sty 21:15
asdek: Nie umiem jeszcze całek. Na moje szczęście nie wymagają tego jeszcze na egzaminie. Poza tym
zastosowałem wzór na pochodną funkcji złożonej a wynik to xx dlatego, że ex * (x+2)'.
Proszę sprawdzić czy dobrze.
12 sty 21:28
asdek: ex to wynik nie xx
12 sty 21:28
Haj: (ex+2)'=ex+2*(x+2)'=ex+2
∫ex+2=ex+2+C
12 sty 21:32
asdek: Dzięki.
12 sty 21:36