matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Fazz:
Równanie
√
100-20x+x
2
=9 można zapisać: A |x+10|=9 B |x-10|=9 C |10-x|=9 D (10-x)=9
21 sie 15:22
Jakub:
√
100-20x+x
2
=
√
(10-x)
2
= |10-x| = | -(x-10) | =|x-10| czyli odpowiedź B i C jest prawidłowa
21 sie 18:40