matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj dzialanie
o mój ozyrysie:
A)
x−1
2x−2
:
x+1
x
2
+x
B)
1
(x+2) *
x
2
−4
12 sty 19:05
bezendu:
ale to już było
https://matematykaszkolna.pl/forum/179331.html
12 sty 19:25
pigor:
... , np. tak :
x−1
2x−2
x−1
2(x−1)
A)
:
=
:
i x≠−1 =
x+1
x
2
+x
x+1
x(x+1
x−1
x(x+1)
x
=
*
i x≠−1 i x≠1 =
i
x∊R\{1,−1}
. ...
x+1
2(x−1)
2
12 sty 19:30
klara:
dziekuje
12 sty 19:55