??
bbb: iloczyn wielomianów w(x)=2x2 − x2 − 1 i p(x)= 2x3 − x2 +1 jest wielomianem stopnia
jakiego?
12 sty 18:30
Dominik: W(x) * P(x) = (2x2 − x2 − 1)(2x3 − x2 + 1)
wymnoz nawiasy albo daj odpowiedz juz teraz, jesli cos zauwazasz. i pytanie na boku: czym
okreslamy stopien wielomianu?
12 sty 18:32
bbb: no własnie czym ?
12 sty 18:33
Dominik: wartoscia wykladnika najwyzszej potegi x w wielomianie, przy ktorej wspolczynnik jest rozny od
zera.
12 sty 18:34
12 sty 18:35
bbb: i co tutaj widac w takim razie? przyznam, nie mam pojecia o co chodzi
12 sty 18:35
bezendu: chyba teraz to żarty sobie robisz
12 sty 18:35
bbb: a wiec 3 ?
12 sty 18:36
Basiek: Chodzi o iloczyn tych wielomianów... jak przemnożysz 2x2*2x3= 4x5 => więc?
12 sty 18:39
bbb: aaa dobra dzieki wielkie
12 sty 18:42
Basiek: 
Tak dla pewności− ile?
12 sty 18:43
bbb: szczerze juz sie pogubilem, mozesz to doikladnie rozpisac, bo nie wiem czy dobrze mysle
12 sty 18:48
bezendu: @Basiek chyba nie doczekasz się odpowiedzi
12 sty 18:48
Basiek: Taaaa.

1) Masz mieć iloczyn dwóch wielomianów.
2) Iloczyn= mnożenie
3) Jak wyznaczyć stopień wielomianu? − Hm?
4) St. wielomianu to ta najwyższa potęga w całym wielomianie, która występuje przy iksie.
5) Przykłady?
W(x)= 5x
2−1 −> st=2
W(x)=10x
7+x
6+5 => st.=7
W(x)=73492348x
6813613718301+1 => st.=6813613718301
6) Czy nie wydaje Ci się, że nie musisz jednak przemnażać całego wielomianu, bo najwyższa
potęga powstanie po przemnożeniu największej potęgi z pierwszego wielomianu i największej z
drugiego?
7) To właśnie zrobiłam.
8) Tak powinieneś postępować.
9) Odpowiedź to 5.
10) Nie ma za co.
12 sty 18:53
bbb: no widzisz ja tez po tym wszystkim stwierdzilem, ze ta liczba bedzie 5. niestety odpowiedzi do
wyboru to 12, 3, 7, 4
12 sty 18:55
bbb: aaaaaaaaaa wielkie sorryyyyy przy pierwszej 2 powinno byc do 4 a nie do 2, soraaa
12 sty 18:57
bbb: i teraz mi pasuje 7 , dzieki wielkie i sory za klopot
12 sty 18:58
Basiek: A już miałam Ci radzić, żebyś wyrzucił książkę przez okno, bo jest głupia....
12 sty 18:59