matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
KAROL:
∫(e
x
)
−1
12 sty 18:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
a gdzie dx
poszło na fajkę
12 sty 18:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
1
e
x
dx
∫
dx = ∫
=
e
x
e
x
*e
x
// t = e
x
dt = e
x
dx // = ....
12 sty 18:22
KAROL:
dx jest w domysle
12 sty 18:31
KAROL:
powinno byc −e
−x
12 sty 18:31
KAROL:
tak?
12 sty 18:32
studentka:
mi też tak, wyszło, wiec chyb atak
12 sty 18:35