.
Ania: Hej

Mam problem z tym zadaniem.
wyznacz przedziały wklęsłości i wypukłości oraz punkt przegięcia wykresu funkcji.
f(x)=(x
2−1)
2
12 sty 18:16
dddj : W czym masz problem?
12 sty 18:22
Ania: Obliczyłam i mam taki wynik −∞,4 wklęsły; 4,∞ wypukły. punkt przegięcia 4?
12 sty 18:29
Ania: I nie wiem czy dobrze.
12 sty 18:38
Artur_z_miasta_Neptuna:
f'' =
12 sty 18:42
Artur_z_miasta_Neptuna:
bo przedziały źle wyznaczone są
12 sty 18:44
Ania: f'=4x
f''=4?
12 sty 18:52
Basiek: f'(x)= 4x(x
2−1)= 4x
3−4x
f''(x)=12x
2−4
f''(x)=0 ⇔

f''(x)>0 ⇔

f''(x)<0 ⇔
12 sty 19:04