matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Raptor:
Rozwiąż równanie: 2x+2=
√
3
−
√
3
x
12 sty 18:02
Dominik:
2x + 2 =
√
3
−
√
3
x 2x +
√
3
x =
√
3
− 2 x(2 +
√
3
) =
√
3
− 2
√
3
− 2
x =
2 +
√
3
dokoncz usuwajac niewymiernosc z mianownika
12 sty 18:03
Raptor:
Dzięki wielkie
12 sty 18:06