matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc bezwzgledna rownanie
iza:
mam problem z tym zadaniem: II2x−3I−Ix+1II = 4x − 5 pomoże ktos?
3 cze 19:28
pinio:
2x−3−x−1=4x−5 x−4=4x−5 x−4x=−5+4 −3x =−1/ :−3 x =1 − 3
3 cze 20:41