matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Patryk:
http://www.wolframalpha.com/
jak tu dodac proste układy równań ?
12 sty 15:18
Dominik:
⎧
a + b = 4
⎨
⎩
ab = 3
w wolframie wpisz a + b = 4, ab = 3
12 sty 15:22
Artur_z_miasta_Neptuna:
do tego służy funkcja 'solve' przykładowy zapis:
http://www.wolframalpha.com/input/?i=solve%5Ba%2Bb%3D4%2Ca*b%3D3%2Ca%2Cb%5D
12 sty 15:23
Dominik:
http://www.wolframalpha.com/examples/Math.html
w szczegolnosci
http://www.wolframalpha.com/examples/Algebra.html
punkt drugi: solve a system of linear equations
12 sty 15:24
Patryk:
dzieki
12 sty 15:24