Dla jakiej wartosci
szkola: Dla jakiej wartości parametru m pochodna funkcji
y=mx3+2x−1 posiada tylko jedno miejsce
zerowe?
12 sty 14:39
ZK: y'=3mx2+2
Jesli ma miec1 miejsce zerowe to Δ=0 Ale sam nie wiesz do konca o co CI dokladnie chodzi .
12 sty 15:26
szkola: To jest tresc dokładna tresc zadania wiec jak nie wiem o co mi chodzi,człowieku ...
12 sty 15:27
Artur_z_miasta_Neptuna:
to już wiesz o co chodzi ... masz sprawdzić kiedy 3mx2+2 ma tylko jedno miejsce zerowe
12 sty 15:30
szkola: No wiec czekam na rozwiazanie lol ..
12 sty 15:35
Andrzej: Jak to rozwiązać?
12 sty 15:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak to jak

3mx
2+2 = 0 <−−− dla jakiego parametru 'm' równanie ma tylko jedno rozwiązanie
to jest zadanie na poziomie klasy średniej
12 sty 15:42
szkola: Niech sobie nawet jest z poziomu podstawówki.
Czekam na rozw.
12 sty 15:46
Artur_z_miasta_Neptuna:
to se czekaj ... chlopie ... to forum to nie jest akcja charytatywna: "dajmy gotowce obibokom"
rozwiąż sam to równanie ... jeżeli nie potrafisz, to może niepotrzebnie wybierałeś się na
studia i może już niedługo Twoje wyniki to potwierdzą.
12 sty 15:49
szkola: Nie chce mi sie wole wykorzystać Twoja "pasje" do matematyki i poczekać az mi to rozwiążesz.
12 sty 15:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie chce Ci się ... to rusz dupę, łap za łopatę i do kopania rowów przy drogach się zabieraj
12 sty 15:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
bo jak widzisz ... moja 'pasja' do matematyki to jedno − a wstręt do obiboków to drugie (nie to
żebym ja nim nie był

)
12 sty 15:56
szkola: Myślę,że nie grozi mi to wole zostawić tą cieplutką miejscówkę dla Ciebie bo takich filozofów w
Polsce mamy mnóstwo lecz właśnie taka wiedza przydaje się do tzw łopaty i zaimponowania kolegą
od łopaty przy kieliszeczku
12 sty 15:58
zombi: Matematyka matematyką, ale chamstwa nikt nie znosi...
12 sty 15:58
szkola: No wiec własnie gdzie to rozwiazanie ?
12 sty 15:59
Artur_z_miasta_Neptuna:
jak rozwiążesz sam to będziesz je miał.
12 sty 16:01
ZK: Moze to ten sam co kiedys tak ublizal wszystkim i nie chcial przeprosic nawet za to
12 sty 17:22