narysuj wykres funkcji. podaj wykres podstawowy i wektor przesuniecia
ala: narysuj wykres funkcji. podaj wykres podstawowy i wektor przesuniecia
Konkretnie chodzi mi o to co dzieje sie z tą 4 na gorze ?
wydaje mi sie ze wzor bedzie
| | 1 | | 1 | |
y= |
| → V=[0; 1]→ y= |
| +1 |
| | x | | x | |
tylko skad ta 4 ?
12 sty 14:23
ala: z wykresem sobie jakos poradze
12 sty 14:24
Dominik: | 4 | |
| wektor przesuniecia [0, 1] |
| x | |
12 sty 14:24
ala: to znaczy ? moge prosic o dokladniejsze wytłumaczenie ?
12 sty 14:26
Dominik: | | 4 | | 4 | |
tu nie ma co tlumaczyc, |
| to funkcja wyjsciowa. aby otrzymac |
| + 1, nalezy |
| | x | | x | |
| | 4 | |
przesunac |
| o wektor [0, 1]. |
| | x | |
12 sty 14:29
ala: ok tylko o to mi chodzilo czy jest to funkcja wyjsciowa czy jakos to tez trzeba przesunac.
Dzieki
12 sty 14:30
Dominik: | | 4 | | 4 | |
w zadaniu masz: narysowac f(x) = |
| + 1 i napisac, ze wykres podstawowy to |
| , a |
| | x | | x | |
wektorem przesuniecia jest [0, 1].
12 sty 14:30