matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkvjia
kadzia:
Gdy przesuniemy wykres funckji f(x)= 2x − 3 o 2 jednostki w prawo i 4 jednostki w górę, to otrzymamy wykres funckji opisanej wzorem: y=2(x−2)+4 taak ?
12 sty 14:18
ZK:
y=2(x−2)−3+4 to y=2(x−2)+1
12 sty 16:07