:)
Sopel: Rozwiąż nierówność:
x3 + 3x2 − 6x + m2 − 6m < 0
12 sty 14:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
a może by tak pelną wersję treści zadania

w zalezności od parametru m podaj przedziały
w zależności od parametru m zbadaj ile jest liczb całkowitych spełniających to równanie
czy też inne polecenie
12 sty 14:17
Sopel: Dany jest taki wieomian
a) dla jakich wartości parametru m liczba −4 jest pierwiastkiem tego wielomianu?
to obliczyłem m=4 lub m=2
b) rozwiąż nierówność W(x) <0
12 sty 14:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
dla danych parametrów ma
12 sty 14:34
Artur_z_miasta_Neptuna:
m=2 nie jest dobrym rozwiązaniem (na bank)
podpunkt a do poprawki
12 sty 14:34
12 sty 14:35
Sopel: więc jak będzie ten podpunkt b?
12 sty 14:46
Sopel: wstawiam 4 i 2 za m i licze dwie nierówności ?
12 sty 14:48