matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany
Bajka:
Rozłóż na czynniki wielomiany: W(x)= x
6
+1 W(x)=x
8
+x
4
+1 W(x)=x
1
2−2x
6
+1 W(x)=x
3
(x
2
−7)
2
−36x W(x)=(x
2
−+9)
4
−16x
4
Proszę o rozpisanie krok po kroku.
12 sty 13:40