Julia
Proszę o pomoc : zbiorem wartości funkcji f(x)=x2+8x−1 jest przedział
12 sty 13:25
Artur_z_miasta_Neptuna:
zauważ, że wykresem tej funkcji będzie parabola
ramiona skierowane w góre czy w dół

to zbiór wartości jaki będzie
12 sty 13:28
Proszę o pomoc : w górę
12 sty 13:36
kubkow: to teraz oblicz najmniejszą wartość tej funkcji czyli 'q'
12 sty 13:38
Sweep The Floor: Jeśli ramiona w górę to zbiór wartości będzie wynosił (q, +∞)
12 sty 13:40
Proszę o pomoc : Δ=68 ?
12 sty 13:48
ZK: Tak
12 sty 13:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
mała poprawka
ZW = <q;+∞)
12 sty 13:56
Proszę o pomoc : | | √17 | |
< |
| ,+∞) czy tak to powinno wyglądać ? |
| | 2 | |
12 sty 14:57
Dominik: Δ = 68, a = 1
| | Δ | |
yw = − |
| podstawiamy do wzoru |
| | 4a | |
odp bedzie y∊<y
w,
∞), bo a > 0.
12 sty 14:59
Dominik: w jaki sposob z 68 i 4 uzyskales liczbe niewymierna?
12 sty 15:00
Proszę o pomoc : odpowiedź będzie y∊<17,+∞)
12 sty 15:08
Dominik: | | Δ | | Δ | |
wzorem jest yw = − |
| , a nie yw = |
| |
| | 4a | | 4a | |
12 sty 15:09
Proszę o pomoc : mała poprawka <−17,+∞) ?
12 sty 15:10