Prawdopodobienstwo prawidlowego odczytu n=5 bajtowej preambuły
Kamil: Prawdopodobieństwo prawidłowego odczytu n=5 bajtowej preambuły wynosi p=0.999. Zakładając, że
prawdopodobieństwo prawidłowego odbioru każdego bajta jest jednakowe oblicz je.
Nie wiem jak zabrać się do tego zadania z jakie wzoru skorzystać?
12 sty 12:41
Skipper: ... ale to już było ...−
12 sty 12:50
Kamil: no może i było nie wiem ale wiesz może jak to rozwiązać byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
12 sty 12:56
Skipper:
5√0,999
12 sty 13:04
Kamil: Dzieki za wynik, a możesz podać wzór z ktorego skorzystałes

12 sty 13:15
grzesiek: No wlasnie nie wiem co komus daje sam wyniki na spr tez piszesz nauczycielowi sam wynik ?
12 sty 15:48
Monika: Skipper podrzuć rozwiązanie zadania bo wynik mi za wiele nie daje
12 sty 15:50