matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne funkcji
marzuss:
Oblicz pochodne funkcji: a) f(x)= x
3
√
x
b) f(x)= 7x
2
−3x+2 c) f(x)=−5x
4
+2x
3
−4x+1 d) f(x)=(2x−3)(3x−4) e) f(x)=(4x
5
−3x
3
+2x−8)(2x
2
+5x+4)
7x+4
f) f(x)=
4x−6
x
2
−4x
g) f(x)=
x
3
+2x
2x
2
−3x+8
h) f(x)=
x
3
−5x
2
−2x+3
12 sty 04:26
Artur_z_miasta_Neptuna:
dubel
12 sty 11:25