matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze
marzuss:
1) Oblicz A
T
* 3B, gdzie A = [ 1 −2 4 1 ], B= [ 1 −1 2] [ 2 0 3 −1 ] [ −2 0 1] 2) Obliczyć A
−
1
* B dla A= [1 0 −1] , B= [ −1 1 0] [ 2 1 0] [ 2 3 −1] [1 −1 3] [0 1 −1]
11 sty 20:48