matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
piec początkowych wyrazów
PaulinkaAa:
prosze o pomoc oblicz pięć początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego(an)wiedząć , że: a) a1=5,a2−a1=6 b)a2−a1=−4,a3=4,5 c)a6=0 , a6−a5=12 d)a5=12 a6=9
3 cze 19:03