matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matma
Jurek:
Oblicz sinx+cosx, gdy sinx*cosx =
√
3
/2 i 0stopni<x<90stopni Jak to obliczyć?
11 sty 18:45
Dominik:
√
3
sinxcosx =
2
2sinxcosx =
√
3
sin
2
x + cos
2
x + 2sinxcosx =
√
3
+ 1 (sinx + cosx)
2
=
√
3
+ 1 sinx + cosx =
√
√
3 + 1
11 sty 18:50
Jurek:
dzięki
11 sty 19:00