matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
dominika:
Krawędź sześcianu ma długość 6. Oblicz przekątną sześciany , sinus kąta nachylenia przekątnej sześcianu do płaszczyzny podstawy.
11 sty 17:13
dero2005:
a = h = 6 D = a
√
3
= 6
√
3
a
6
√
3
sin α =
=
=
D
6
√
3
3
11 sty 17:40