pomocy
Lizzie: dobrze? sprawdzi ktoś? Która z podanych funkcji jest malejąca?
a) f(x)= (12)−x b) f(x)=2x c) f(x)= 2−x d) f(x)=( 43)x
odpowiedź : c dobrze?
11 sty 16:58
Bobek: A dlaczego 'c'?
11 sty 17:03
Lizzie: bo to jest (12 )x a zeby była malejaca to musi 0<a<1
11 sty 17:07
Lizzie: tak?
11 sty 17:08
11 sty 17:08
Bobek: Wiesz, tego typu zadanie to musisz udowodnić dlaczego ta jedna i dlaczego nie te inne spełniają
warunki zadania
11 sty 17:09
Lizzie: czyli odpowiedz c jest źle?
11 sty 17:09
Bobek: Nie wiem

A sprawdziłeś/aś to?
11 sty 17:10
Lizzie: a jak mam to spr?
11 sty 17:11
Lizzie: bo to co dał bobek nie dam rady otworzyc,
11 sty 17:11
Bobek: No to łatwe, wystarczy pokazać, że funkcje te są różnowartościowość i pokazać monotoniczność
11 sty 17:17