figury i przeksztalcenia
ONA : Prosze o pomoc

pilne
Punkt P=(3,4) jest wierzchołkiem równoległoboku , którego jeden bok lezy na prostej y=x , a
drugi na prostej y=1/2 x + 1 . Oblicz pole tego równoległoboku.
11 sty 15:38
jikA:
Napisz równanie prostej równoległej do prostej y = x i przechodzącą przez punkt P.
| | 1 | |
Zrób to samo dla prostej y = |
| x + 1. |
| | 2 | |
Następnie każde z tych prostych przyrównujesz do siebie (oczywiście równoległych prostych
nie przyrównuj do siebie bo one nigdy się nie przetną) w ten sposób otrzymasz wierzchołki
swojego równoległoboku.
11 sty 15:59
pigor: ... czy na pewno dobrze przepisała(e)ś treść zadania, bo
brakuje mi słowa ....

wierzchołek
11 sty 16:07
pigor: ..., o
jika ma rację , nie ...

było mojego pytania .
11 sty 16:11