mam narysować wykres
Aga: Narysuj wykres
y= 2x−3 +2
nie wiem jak to zrobic
zaczęłam tak:
y= 2x−3 +2 założyłam ,że x=1
to y=2x−1 a a=2
y= 2(1−3)+2 = 2 −1 =1
y = 1
punkt A = ( 1, 1)
funkcja liniowa y=ax+b
a>o rosnące, a<o malejące, a=o stała
Oy =( 0,−1)
y= 2x−1
x=1, to y =2.1 −1=1 (1,1)
x= 0, to y= 2* 0 −1= −1 (0, −1) ale nie jestem pewna z góry dziękuję za pmoc
11 sty 12:01
Skipper:
napisz raz jeszcze ... tylko porządnie −

Czy ta funkcja to y=2
x−3+2

?
11 sty 12:05
Aga: tak wydaje mi się ,że źle zaczęłam liczyć jestem noga z matmy
11 sty 12:54
Aga1.: Zrób tabelkę dla funkcji y=2x i narysuj ten wykres, a następnie przesuń go o 3 jednostki w
prawo i 2 do góry
11 sty 13:17
Aga1.:
11 sty 13:22
Aga: serdeczne dzięki
11 sty 13:29