;;
Pepe: Witajcie mam problem z ustaleniem przedziału..czy ktos pomoże mi wyliczyc logarytm
k=1+3,322logn to wzór na przedziały
a potrzebuję wyliczyć : k=1+3,322 log379 prosze o pomoc w wyliczeniu tego., bo
kompletnie nie pamiętam jak to szło
11 sty 10:41
Artur_z_miasta_Neptuna:
nie ma czegoś takiego jak logn
jest log n
jest logn m
ale nie ma logn
tak samo jak nie ma "sin +1" lub "√ + 1"
11 sty 10:53
Pepe: Dlatego pytam, bo nie wiem o co chodzi...
jest podobny przykład tego typu czyli
1+3,322log(40) = 6,322
to jest to samo co u mnie 1+3,322log(379)
tylko nie wiem skąd im taki wynik wyszedł
11 sty 10:59
PW: Piszesz "k=1+3,322logn to wzór na przedziały". Gdybyś tak dokładnie przepisał treść zadania, to
pewnie ktoś by rozwiązał, a tak to jest pytanie "co autor miał na myśli", bo wypowiedź jest
bliższa poezji niż matematyce.
11 sty 11:44