pomocy
maja: pomozcie prosze nie mam pojecia jak to zrobic ;
znajdz wyraz ogolny ciagu ; −2, 1/4, 16, 1/256
11 sty 10:40
maja: znajdzie sie ktos kto nie jest taki zielony jak ja....:(
11 sty 10:41
camus: a1=2
a1=14
a3=16
a4=1256
2−2=14
(14)−2=16
16−2=1256
an=an−1−2=(an−2−2)−2=...=a1(−2)n−1=(−2)(−2)n−1}
11 sty 10:49
camus: an=(−2)(−2)n−1 − zapomniałem jednego nawiasu domknąć
11 sty 10:50
maja: a mozna to zapisac tak an+1=(an)do −2
sorki za pismo ale nie umiem pisac poteg na kompie
11 sty 10:56
camus: Niestety, ale w poleceniu jest wyraźnie napisane "wyraz ogólny".
11 sty 11:02
maja: aha ok dzieki bardzo
11 sty 11:04
maja: tak licze i licze a to nie bedzie jednak 2(−2)(n−1)
11 sty 11:19
maja: 2 zamiast −2
11 sty 11:19
camus: a1=(−2)(−2)1−1 = (−2)(−2)0 = (−2)1=−2
a2 =(−2)(−2)2−1 = (−2)(−2)1 = (−2)−2=14
a3 = (−2)(−2)3−1 = (−2)(−2)2 = (−2)4 = 16
a4 = (−2)(−2)4−1 = (−2)(−2)3 = (−2)−8 = 1256
11 sty 11:22
maja: dziekuje za cierpliwosc do mnie...
11 sty 11:27