matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina
asd:
Dane są funkcje f(x)=3x−5 i g(x)=
√
x+2
.Określ dziedzinę funkcji
f(1−x)
a)
g(2−x)
b)h(x)=f(2x)+g(3x) tych dwóch funkcji nie umiem rozpisać
10 sty 23:52
Beti:
3(1−x)−5
3−3x−5
3x+2
a) i(x) =
=
= −
√
2−x+2
√
4−x
√
4−x
b) h(x) = 3*2x−5 +
√
3x+2
= 6x−5 +
√
3x+2
11 sty 00:00