pochodna
asdfghjkl: czy funkcja jest klacy C
1
| | ln(x+1) | |
f(x)= |
| x≠0 i 1x=0 |
| | x | |
10 sty 22:45
asdfghjkl:
10 sty 22:58
Godzio:
| | f(x) − f(x0 | |
limx→x0 |
| |
| | x − x0 | |
Licz, i pokaż że istnieje/ nie istnieje
10 sty 23:01
asdfghjkl: no właśnie się zatrzymałem
| | ln(x+1)−x*(1/x+1)−0 | |
f'(x0)= |
| =1/0 |
| | x3−0 | |
10 sty 23:05
Godzio:
Dobra już widzę, że się nie rozumiemy, co oznacza zapis "1x=0"
10 sty 23:09
asdfghjkl: 1 dla x=0
10 sty 23:18
Godzio:
| | f(x) − f(0) | | | |
limx→0 |
| = limx→0 |
| = |
| | x | | x | |
| | ln(x + 1) − x | | 0 | | | |
= limx→0 |
| = [ |
| ] =H limx→0 |
| = |
| | x2 | | 0 | | 2x | |
| | 1 − (x + 1) | | 1 | | 1 | |
= limx→0 |
| = limx→0− |
| = − |
| |
| | 2x(x + 1) | | 2(x + 1) | | 2 | |
10 sty 23:19
asdfghjkl: czyli ma klase C0
10 sty 23:22
asdfghjkl: a np f(x)=ln(1+x)/x dla x≠0 i 1 x=0
| | ln(1+x)−x | | 11+x−1 | |
limx→0 |
| =H=limx→0 |
| =1/0 |
| | x2 | | 2x | |
10 sty 23:25
asdfghjkl:
10 sty 23:35
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
10 sty 23:36
asdfghjkl: prosze o pomoc
10 sty 23:40
asdfghjkl:
10 sty 23:52
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
10 sty 23:52
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
10 sty 23:53
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
10 sty 23:57
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
10 sty 23:57
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
10 sty 23:59
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
11 sty 00:01
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
11 sty 00:07
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
11 sty 00:08
asdfghjkl: ln(1+x)−x 11+x−1
limx→0
=H=limx→0
=1/0
x2 2x
11 sty 00:09
asdfghjkl:
11 sty 00:19
asdfghjkl:
11 sty 00:34
Godzio:
Bardzo zabawne.
11 sty 00:38
jikA:
Zbanować i będzie po zabawie.
11 sty 00:40