TRYG
ja: Coś jest dla mnie niezrozumiałego w tym zadaniu...
W trójkącie ABC :IACI=4 ,IBCI=IABI=−2 orazI<ACBI=60
O
Po pierwsze;nie rozumiem,jak boki mogą mieś wartość ujemną,
po drugie skoro IBCI=IABI,jest to trójkąt równoramienny,a wówczas I<ACBi=60
0 i
I<CABI=60
0,zatem IABCI też musi mieć 60
0,zatem jest to trójkąt równoboczny,tylko jakim cudem
IACI=4

10 sty 22:15
ja: ja naprawdę tego nie rozuniem
10 sty 22:30
ja: 
//
10 sty 22:32
Mila: Skąd takie zadanie?
10 sty 22:43
ja: Ze zbioru zadań Pazdro
10 sty 22:44
Kasia ;) : cale zadanie wpisz ?
10 sty 22:45
Mila: Która klasa?(zbiór) To zobaczę.
10 sty 22:45
ja: j.w....Oblicz sinusy kątów CAB I ABC
10 sty 22:46
ja: 1 klasa 2012
10 sty 22:46
Mila: To masz błąd w druku, mam inny zbiór, skontaktuj się z kolegami w związku z ta treścią.
10 sty 22:51
ja: ale wszyscy mamy te same książki−koleżanki z klasy mama nam załatwiała
10 sty 22:53
ja: czyli jest błąd polecenia?
10 sty 22:54
Kasia ;) : zobacz odpowiedz czy jest taka p{32 ?
10 sty 22:57
Kasia ;) : √3 /2
10 sty 22:57
Mila: Błąd w tręści, nie może być długość boku wyrażona liczbą ujemną.
Po za tym gdyby boki miały dł.=2 to 2+2=4 nie ma Δ.
10 sty 22:58
ja: | | 3√3 | | 4√3 | |
odp:sin kątaCAB= |
| ,sin kątaABC= |
| |
| | 14 | | 7 | |
12 sty 20:55