matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
sikorka:
tak sobie rozwiazuje granice i nagle stanelam
arctg(3n+1)
lim
arctg(2n+1)
podpowie ktos jak zaczac?
10 sty 19:58
Mila:
π
lim
n→
∞
arctg(3n+1)=
2
π
lim
n→
∞
arctg(2n+1)=
2
arctg(3n+1)
lim
n→
∞
=1
arctg(2n+1)
10 sty 20:05
sikorka:
dzieki
10 sty 20:07
Mila:
f(x)=arctg(x)
10 sty 20:07