matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż na czynniki
ola:
18x
2
−6
10 sty 19:32
Madzia:
6(3x
2
−1)=6(
√
3
x−1)(
√
3
x+1)
10 sty 19:34
bezendu:
(3
√
2
x−
√
6
)(3
√
2
x+
√
6
)
10 sty 19:34
Mati_gg9225535:
= 6(3x
2
− 1) = 6(
√
3
x − 1)(
√
3
x + 1)
10 sty 19:34