matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
ruda:
3
Do wykresu funkcji f(x)=2
ax
+b należy punkt A(1,−
), a jej zbiorem wartości jest
2
przedział (−2;
∞
). Oblicz a i b. Proszę o pomoc w tym zadanku
10 sty 19:26
Mila:
b=−2
3
f(1)=2
a*1
−2=−
2
1
2
a
=
2
2
a
=2
−1
a=−1
10 sty 20:36
ruda:
dziękuję
10 sty 22:11
Mila:
10 sty 22:13