matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodnia
aquafresh:
Oblicz pochodną funkcji y=(x+1)*e
5
x.
10 sty 18:39
M:
18 sty 06:01
ona:
y' = (x+1)'*(e
5
x)+(x+1)*(e
5
x)' = 1*(e
5
x)+(x+1)*e
5
= e
5
x+e
5
x
2
+e
5
x = 2e
5
x+e
5
x
2
18 sty 09:27