matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
paula:
hey
Nie jestem pewna związku z tym zadaniem, więc wolę się skonsultować
⎧
ax+y=1
Układ równań
⎩
x+axy=2
jest układem Cramera i ma dokładnie jedno rozwiązanie dla
A. każdego a ∊ R B. a ≠ 1 C. a≠1 i a≠−1 D. a≠0 |a 1 | |1 a | = a
2
− 1 = (a−1)(a+1) czyli a≠1 i a≠−1, więc C?
10 sty 18:33
Mateusz:
tak W≠0 wiec ok
10 sty 19:30