WIELOMIANY
Maroo: WIELOMIANY PROSZE O POMOC
1. Dla jakich wartosci parametru m równanie x4 + (1 − 2m)x2 + 2m2 + 1/4 = 0 nie ma rozwiazan
I tu mam pytanie wiem z internetu ze maja byc 3 zalozenie 1) Δ <0 2) Δ = 0 t < 0 3) Δ >
0 t1*t2 >0 t1 + t2 < 0 i dlaczego maja byc te 3 warunki rozaptrzone i polaczone a nie
tylko jedne np 1 czy 2 czy 3 ?
2.Dla jakich wartosci parametru m równanie x4 + 2(m−2)x2 + m2 + m2 − 1 = 0 ma dwa rozne
pierwiastki
i znow wiem ze ma byc Δ = 0 LUB Δ>0 t1 * t2 <0 i czemu rozpatrujemy te 2 warunki
skoro jest lub
PROSZE OD DOKLADNE WYTLUMACZENIE
10 sty 18:01
Skipper:
... i po co "spamujesz"

? −
10 sty 18:02
Maroo:
10 sty 18:04