matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz gradient funkcji
ignis:
wyznacz gradient funkcji: f(x,y)=ye
y
+sinx w punkcie(0,1) f(x,y)x=cosx f(x,y)y=e
y
+ye
y
fx(0,1)=cos0=1 fy(0,1)=2e Czy to jest dobre rozwiązanie? Dzieki
3 cze 17:32
ignis:
prosze o sprawdzenie
3 cze 20:31