matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość
marta:
Udowodnij tożsamość trygonometryczną : tg alfa + tg beta =
siin(alfa+beta)
cosalfa cosbeta
10 sty 16:37
krystek:
sinα
tgβ
+
= sprowadź do wspólnego mianownika i masz [podpowiedź:sin(α+β)=..
cosα
cosβ
rozpisz]
10 sty 16:59