matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
julka:
napisz równanie stycznej do funkcji f(x) = x
2
lnx w punkcie x
0
=e
2
10 sty 16:02
needhelp:
Liczysz pochodna: f'(x)=2xlnx + x= x * (2lnx+1) Podstaw teraz do wzoru na styczna i wstaw dane x
0
10 sty 16:08
julka:
dzięki
10 sty 21:18