matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całke Pomocy!!
Monka:
∫x
3
lnx dx
10 sty 15:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
przez części
1
u = lnx ; u' =
x
x
4
v' = x
3
; v =
4
10 sty 16:13
Monka:
mógłbys mi pokazac jak? pomoz mi, jutro kolos
10 sty 16:29