matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód
logarytmy:
Eto, czy wiesz jak wykazać że przy odpowiednich założeniach prawdziwe są wzory: a) log
a
b =
1
log
b
a
b) log
a
b = log
a
2
b
2
c) log
a
2
b =
1
2
log
a
b d) log
1
a
b = log
a
1
b
3 cze 16:56
Eta:
zobacz tu
../forum/17748
3 cze 16:57
Eta:
Sorry
../forum/17848
3 cze 17:00