PILNE!POMÓŻCIE!wykonaj dzielenie: (x^6 +3x^5 -2x^4 -2x^2 -6x +4):(x^4 -2)
ela: wykonaj dzielenie:
(x6 +3x5 −2x4 −2x2 −6x +4):(x4 −2)
10 sty 14:51
10 sty 14:54
ela: Dominiku gdybym umiała nie umieszczałabym tego tutaj− dzięki za podpowieź−byłam tam− zapoznałam
się a le dalej nie wiem jak to ruszyć
10 sty 14:59
Dominik: inaczej niz tam nie jestem w stanie tego ci wytlumaczyc − tak sie dzieli wielomiany. moze pokaz
swoje obliczenia to wskaze blad.
10 sty 15:00
ela: (x6 +3x5 −2x4 −2x2 −6x +4):(x4 −2)= x2 +3x i tak nie wiem co dalej zreszta wychodza mi
jakieś głupoty
10 sty 15:04
ela: (x6 +3x5 −2x4 −2x2 −6x +4):(x4 −2)−proszę pomóżcie
10 sty 15:09
Dominik: (x6 + 3x5 − 2x4 − 2x2 − 6x + 4):(x4 − 2) = x2 + 3x − 2
−x6 + 2x2
= 3x5 − 2x4 − 6x + 4
−3x5 + 6x
−2x4 + 4
+2x4 − 4
= =
10 sty 15:14
ela: jesteś wielki−dzięki
10 sty 15:15