obl
kasia: Spośród 10 żarówek: 6 sprawnych i 4 uszkodzonych wzięto w sposób losowy 5 sztuk. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że co najmniej dwie z nich lub wszystkie sa sprawne?
10 sty 14:38
kasia:
10 sty 14:42
kasia: prosze o pomoc?!
10 sty 15:02
Aga1.: co najmniej dwie sprawne tzn. 2 sprawne i 3 uszkodzone lub 3 sprawne i2uszkodzone lub 4
sprawne i 1 uszkodzona lub 5 sprawnych.
Lepiej ze zdarzenia przeciwnego
A
': mniej niż 2 sprawne tzn. 1 sprawna i 4 uszkodzone
| | | | 10*9*8*7*6 | |
IΩI= | = |
| = |
| | | 1*2*3*4*5 | |
10 sty 15:07