matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź pierwiastki podanego wielomianu.
Agata:
Znajdź pierwiastki podanego wielomianu. (x−1)
3
(x+2) (x+5)
5
=0
10 sty 14:33
krystek:
przecież widać,że x−1=0 lub x+2=0 lubx+5=0
10 sty 14:35
Agata:
Dziękuję bardzo
10 sty 14:41