sprawdz tozsamość
malutka: (1+sinα)(1−cosα)=sin
2α Pomoże mi ktoś pliss
3 cze 16:55
Eta:
w pierwszym nawiasie powinno być
( 1 +cosα)( 1 − cosα)
........ czy mam rację ?
3 cze 17:04
Basia: Nie jest prawdziwa. Sprawdź co powinno być w pierwszym nawiasie.
3 cze 17:05
malutka: no sorki pomyliłam się pomóż
3 cze 17:05
Basia: Witaj Eto ! Czy u Ciebie też taka paskudna pogoda ?
3 cze 17:05
Basia:
sin2α=1−cos2α
(a+b)(a−b) = a2−b2
3 cze 17:06
Eta:
ze wzoru a2 − b2 = ( a −b)(a +b)
L= 1 − cos2α= sin 2α
więc L=P −−− tożsamość jest prawdziwa
3 cze 17:07
Mickej: elo

a tam przypadkiem w pierwszym nawiasie nie miał być cos


?
3 cze 17:07
Eta:
Witaj Basiu

Fatalna pogoda .... wrrrrrrr ..... mam już dość, leje cały czas


Głowa mi pęka , idę na 2−gą kawę i coś jeszcze

bedę za pół h .... do miłego
3 cze 17:09
Basia: Do miłego !
3 cze 17:09
Eta: Witaj Mickuś

........ tak, tak,,,, ( ERA) ... nie mylić z ETA

3 cze 17:10
malutka: Eta Dzięki za pomoc
3 cze 17:13