matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż graficznie równanie x*y=0
kolopata:
Rozwiąż graficznie równanie x*y=0
10 sty 14:02
pigor:
.... , otóż
x*y=0
⇔ (x=0 ∧ y∊R) ∨ (x∊R ∧ y=0) ⇔
x=0 ∨ y=0
, czyli jest to suma punktów osi OX i osi OY na płaszczyźnie układu XOY . ...
10 sty 15:21