oblicz pole
mis: przekatna pewnego prostokata tworzy z jednym z bokow kat 30stopni I jest o 3cm dluzsza od
krotszego boku. Oblicz pole tego prostokata
10 sty 12:01
Aga1.:

α=30
0
a=
P=a(a+3)=
dokończ
10 sty 12:06
mis: p= a2+3a ?
10 sty 12:14
krystek: Masz wyliczyć a , Aga Tobie zapisała odpowiednie równanie
10 sty 12:17
mis: dalej nie rozumiem, Da sie prosciej?
10 sty 12:24
krystek: Przeczytaj uważnie co Aga zapisała:
10 sty 12:25
Aga1.: 3a=√3(a+3)
Rozwiąż równanie i wylicz a.
10 sty 12:26
mis: a= pierwiastek z 3 ?
10 sty 12:27
Aga1.: Nie.
3a=√3a+3√3
3a−√3a=3√3.
a(3−√3)=3√3//:(3−√3)
a=
10 sty 12:32