Rozwiąż równianie i nierówność
Bastek: Rozwiąż nierówność :
a) 5(x+2)+7≤7+12
b) 9(1−x)+5(4x+3)>0
Rozwiąż nierówność :
3x−13
a) 5 − −−−−−−−− = 3x
7
2x−1 5−2x x−1
b) −−−−−−−− − 1= −−−−−−−−− + −−−−−−−−−− + 2
3 4 6
c) 3x(x2)+5=3+x(2+3x
10 sty 11:04
Bobek: W czymże problem?
10 sty 11:07
Bastek: w tym że zielony jestem, nie byłem na tych lekcjach i nie wiem od której strony mam sie zabrać
za to
10 sty 11:09
Bobek: (przyk. a)) A jak inaczej zapiszesz 5(x+2)=?
10 sty 11:11
Bastek: 5x+10 ?
10 sty 11:16
krystek: i licz dalej
10 sty 11:28
Bastek: a) 5x+10+7≤7+12
5x+17≤19
Przenosi się później to 17 na druga strone ?
10 sty 11:35
krystek: Tak ,ale podejrzewam ,że na początku zadania winno być po prawej str 7x+12 lub 7+12x
10 sty 11:36