funkcja logarytmiczna
PoD: Cześć, mam takie zadanko z którym nie mogę sobie poradzić
Naszkicuj wykres funkcji f. Dla jakich wartości parametru m równanie f(x) ma dwa pierwiastki
różnych znaków?
f(x)=1−|log2(x+4)|
Wydaję mi się, że nie trzeba tego liczyć tylko odczytać z wykresu, ale nie wiem w jaki sposób
to odczytać?
1.Jak odczytać te dwa RÓŻNE pierwiastki
2.W jaki sposób mógłbym je wyliczyć gdyby było polecenie "policz"?
Bardzo proszę o pomoc i dziękuję
10 sty 08:14
PoD: Czy mógłby mi ktoś pomóc?
10 sty 08:26
PoD: Proszę..
10 sty 08:36
krystek: nie masz parametru w tym zadaniu
10 sty 09:26
PoD: Przepraszam, w treści zadania powinno być f(x)=m
10 sty 09:30
krystek: sporządzasz wykres podanej funkcji i kreślisz proste y=m i patrzysz gdzie przecina w dwóch
punktaxho różnych znakach
10 sty 09:33
PoD: dziękuję
10 sty 09:34