matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
geni:
pomozcie zrobic pochodna : 2x
2
+4x−2/(x+1)
2
9 sty 23:17
Rafał P.:
2(x+1)
2
− 4
4
...=
= 2 −
(x+1)
2
(x+1)
2
8
y' = −4 * [(x+1)
−2
]' =
(x+1)
3
9 sty 23:29